KeepSTerclinic bij HS ’88

Onder werkelijk schitterende omstandigheden vond op dinsdagavond 8 mei een uniek evenement

plaats op het hoofdveld van HS´88, namelijk een clinic voor keepsters verzorgd door Goalkeeper Development NL.
Clinics voor keepers komen overal voor, maar voor uitsluitend vrouwen is uniek te noemen en omdat HS´88 een voortrekkersrol vervult in het regionale vrouwen- en meidenvoetbal is het niet verwonderlijk dat deze clinic juist hier plaats vond.

Maar liefst 18 keepsters uit de 3 noordelijke provincies hadden zich opgegeven voor deze unieke clinic en die werden eerst welkom geheten in de kantine van HS’88. Vervolgens nam Marcel Braggaar van GDN het woord en die legde kort de trainingsmethode en de bedoeling van de avond uit, waarna de keepsters het hoofdveld gingen om daar maar liefst ruim 2 uur te trainen. De bevlogen trainers spaarden te keepsters niet en het was prachtig om te zien hoe snel de aanwezige keepsters de tips oppakten en zichzelf verbeterden. Een aantal keepsters had zelfs nog nooit keeperstraining gehad en die namen met name de tips dankbaar op. Al snel werd zichtbaar dat er veel talent zit bij de keepsters in Noord Nederland. Met name de inzet werd later genoemd door de trainers die toch wel wat gewend zijn. Aan het einde van de clinic was er voor iedereen een certificaat van deelname en krijgen  de speelsters nog een individuele beoordeling toegestuurd.

Na de training werd er nog even geëvalueerd tussen de trainers van GDN (Hennie Ardesch, Sjoerd Rijper, Marcel Braggaar en Dirk-Jan Lodder) en de staf van de vrouwenafdeling van HS’88 en de gezamenlijke conclusie was dat het voor de keepsters een zeer leerzame avond was. De keeperstrainers vonden het met name verbazingwekkend dat er niet bij alle voetbalverenigingen keepsters training wordt aangeboden. De belangrijkste positie in het veld wordt niet apart getraind. 

Klik hier voor het foto overzicht.

Wilt u voor uw keep(st)ers ook eens een geweldige en leerzame clinic of keepersdag o.l.v. GDN keeperstrainers organiseren? Neem dan met ons contact op voor de mogelijkheden.

 

Blijf op de hoogte. Volg ons op social media
error
 • Jan Breeuwsma 28 juni 2018 at 14:14

  Wat een superclinic was dit zeg. Enorm gedreven, vreemde ogen dwingen, authoriteit en daarna meeveren.
  Bijzonder prefessionele aanpak, maar de stof gebracht op het niveau wat ieder persoonlijk aankan.
  Iedere keepster werd er beter van.
  Het was een gratis clinic georganiseerd door HS88 maar voor alle keepsters uit Groningen, Friesland en Drenthe.
  We wilden onze club in de kijker spelen mbt aandacht voor Vrouwenvoetbal in de regio en dat is met hulp van de mannen van GDN fantastisch gelukt.
  Daarbij nog een stuk nazorg, midddels een individueel rapport van alle disciplines en een mail met basistips voor wanneer men zelf keepsterstraining wil gaan geven (en een beetje voor jezelf natuurlijk)
  Dit kan ik iedereen aanraden;
  Jan Breeuwsma
  coordinator Vrouwenvoetbal vvHS88 te Hoogezand-Sappemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

googlefaebf658bdf2e112.html
error

Vond je dit leuk om te lezen? Blijf op de hoogte van al ons nieuws via social media.