Keepersontwikkeling

Kan jouw vereniging zeggen; Wij hebben een echte professionele keepersopleiding die ook nog eens geheel afgestemd is op de jeugdopleiding?

Veel verenigingen hebben vragen over het trainen en begeleiden van keepers en het opzetten van een goede jeugdkeepersopleiding. Gelukkig zien we wel dat steeds meer jeugdkeepers keeperstraining krijgen. Toch is dit ook direct een valkuil. Keepers worden voornamelijk alleen getraind, maar niet opgeleid. Wat we veelal zien is dat de keeperstrainingen gebaseerd zijn op de minder goed ontwikkelde kanten van de keeper of op de fouten die het weekend ervoor gemaakt zijn. Veel keeperstrainers bedenken elke week weer losse trainingen. Dit komt omdat er geen leerlijn is voor keepers binnen de vereniging en de keeperstrainer zich nergens aan vast kan houden. Hierdoor worden essentiële onderdelen vergeten of minder belicht. De ontwikkeling van de keeper gaat langzamer of stagneert in een vroeg stadium. Daarnaast worden de keepers in veel gevallen alleen maar op techniek getraind en worden zaken als communicatie en coaching, tactiek en inzicht niet ontwikkelt.

“Een goed ontwikkelde en complete keeper met leiderschap leidt tot beter voetbal. Met als resultaat 30% minder kansen voor de tegenstander die weer omgezet kunnen worden in 30% meer opbouwen om zelf kansen te creëren.”

Keepersontwikkeling

Het unieke concept Keepersontwikkeling van GDN helpt verenigingen om een gestructureerde en professionele keepersopleiding op te zetten. Dit concept bestaat uit 4 fasen en wordt in een tijdsbestek van twee seizoenen geïmplementeerd. Hierbij wordt de keepersopleiding volledig afgestemd op de visie, doelstellingen en accenten van de jeugdopleiding binnen de vereniging. Keepersontwikkeling is een bewezen concept dat leidt tot beter en completer opgeleide keepers met leiderschap en zorgt voor betere keeperstrainers binnen de club.
Bij de inzet van Keepersontwikkeling is een nauwe samenwerking met de Technische Commissie een wezenlijk onderdeel. Samen met hen passen we de keepersopleiding aan op de jeugdopleiding en krijgen keepers hun eigen plek in het beleid- en opleidingsplan.

Wat Keepersontwikkeling voor uw vereniging betekent?

Stuur ons hier uw gegevens en bericht en wij maken graag een vrijblijvende afspraak om nader toe te lichten hoe ook uw vereniging een gestructureerde en professionele keepersopleiding kan inzetten.

googlefaebf658bdf2e112.html
error

Vond je dit leuk om te lezen? Blijf op de hoogte van al ons nieuws via social media.