Keepers en -trainers VV Hoogland vol aan de slag

Vanaf het begin van het voetbalseizoen 2019/2020 zijn de keepers en keeperstrainers van VV Hoogland volop aan de slag gegaan met het concept Keepersontwikkeling van GDN.

De eerste uitdaging lag al aan het einde van vorig seizoen omdat VV Hoogland maar een beperkt aantal keeperstrainers had. Veel keepers kregen daarom geen keeperstraining. Door een interne zoektocht binnen de club zijn diverse keeperstrainers en zelfs een nieuwe keeperscoördinator opgestaan. Mede ondersteunt door GDN die voor een interne opleiding zorgt voor de keeperstrainers waardoor de keeperstrainers zich gesteund voelen en er niet alleen voor staan. Dit is voor de keeperstrainers een fijn gevoel en een houvast. Ook de jaarplanningen brengen de structuur voor de keeperstrainers. Maar het belangrijkste is dat alle keepers enorm enthousiast zijn en zich verder ontwikkelen. Dit geldt voor zowel de selectie- als breedtekeep(st)ers.

De eerste clinic bracht nieuw licht over het geven van keeperstraining en tijdens de praktijktraining van de clinic kwamen er duidelijke punten naar voren waar de keeperstrainers zich weer verder mee kunnen ontwikkelen.

Na de winterstop wordt de clinic over beoordelen en observeren gegeven aan de keeperstrainers van Hoogland zodat zij beoordelingen op kunnen gaan maken die voor de selectiekeepers de leidraad zijn voor hun persoonlijke jaarplanning.

Er is nog een hoop te doen, maar we zijn zeker op de goede weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

googlefaebf658bdf2e112.html