Hennie Ardesch versterkt staf GDN

Hennie Ardesch versterkt staf GDN

Donderdag, 10 november 2017

De voormalig sluitpost van ADO Den Haag en FC Twente uit de jaren ‘60 en ’70, Hennie Ardesch, gaat Goalkeeper Development NL versterken. Hij zal zich, naast Sander Westerveld en Dennis Gentenaar, als adviseur van GDN op de achtergrond bezighouden met de invulling van de dienstverlening.

Met Hennie Ardesch wordt er weer enorme expertise binnengehaald. Zowel op het gebied van het keepersvlak algemeen, maar ook zeker op het organisatorische. Ardesch, die oprichter is geweest van Keepersacademie Twente en recentelijk werkzaam was als directeur Keepers van Arsenal Soccer Schools in Griekenland en voor Play the Dutch Way in Bulgarije, zal voor GDN hierin veel kunnen betekenen. “Met de komst van Hennie zijn wij heel erg blij. Op meerdere fronten zal hij van grote waarden zijn.” Aldus Sjoerd Rijper, directeur en oprichter van Goalkeeper Development NL. “Wij ondersteunen en begeleiden voetbalverenigingen op het specialistische gebied van keepers. Met GDN willen wij betere en complete keepers op de Nederlandse voetbalvelden krijgen. Niet alleen de voetballers moeten verbeteren, ook de keepers. Met goed ontwikkelde keepers die leiderschap tonen creëer je ook beter voetbal. Om dit te bereiken omarmen we graag mensen met knowhow en veel expertise op verschillende niveaus. Hennie heeft de expertise als prof keeper en als keeperstrainer op hoog niveau. Daarnaast heeft hij een zeer goede visie op het begeleiden en opleiden van clubkeeperstrainers. Hij is een aanwinst voor de onze organisatie.”

Hennie: “Als oud-doelman en de recentelijke activiteiten in het buitenland, daarnaast nog docent keeperstrainer destijds bij de KNVB afd. Twente, alsmede enkele jaren “gastdocent” op het CIOS Arnhem t.a.v. de trainerscursussen KNVB, vind ik de opzet van GDN dermate goed dat ik graag mijn bijdrage wil leveren om in Nederland tot betere doelverdedigers te komen. Immers, eind tachtiger jaren zijn we binnen de KNVB gestart met een opleiding Jeugdkeeperstrainer, die heel succesvol was, maar na 2 jaar plotseling werd stopgezet. Helaas, zou je kunnen zeggen, want waar we in ons land altijd goede keepers hebben gehad, is het niveau op dit moment zeker tot verbetering vatbaar en kan GDN voor elke club een meerwaarde zijn en waarin ik graag mijn bijdrage wil leveren.”

Ardesch is inmiddels ook al ondersteunend bezig voor de aankomende cursus ‘Observeren en beoordelen’. In deze cursus wordt een keeperstrainer of elftaltrainer geleerd naar een keeper te kijken in een wedstrijd. Wat gaat er goed en wat gaat er fout en hoe ga je hier mee om of pas je toe in trainingen en andere wedstrijden? En hoe maak je beoordelingen die je een goede inzage geeft in de ontwikkeling van de keeper. Deze cursus zal bestaan uit twee momenten met daarbij een bezoek aan een wedstrijd van BVO-jeugd of KNVB-jeugdplan wedstrijd. Binnenkort start de inschrijving.

 

 

 

 

 

 

Hennie Ardesch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

googlefaebf658bdf2e112.html