GDN onderdeel van droomdag Dream4Kids

Vrijdag 15 juni 2018 was het zover voor Natascha*. De van origine 11-jarige Poolse mocht haar droomdag beleven die door Stichting Dream4Kids was samengesteld. Een dag die volledig was ingedeeld met alleen maar dingen waar Natascha van droomt. 

Eén van haar dromen is om profkeepster te worden. Om hier de eerste aanzet voor te geven kwam Dream4Kids bij GDN. Uiteraard wilde wij hier onze medewerking aan verlenen omdat dit soort initiatieven zeker ondersteunt moeten worden. Natascha (niet haar echte naam) voetbalt nog niet maar wil niets liever dan volgend seizoen ook haar opwachting maken in het meisjesvoetbal. Zonder enige ervaring van Natascha als keepster was het aan een tweetal keeperstrainers van GDN om invulling te geven aan de droom van deze 11-jarige kanjer.

Op de velden van rkvv St. Michielsgestel werden de oefeningen voor de privéclinic in de brandende zon uitgezet. Bij aankomst in een echte limousine werd Natascha, vergezeld door haar ouders, oom, broertje, zusje, haar hartsvriendin en namens Dream4Kids droomvervulster Belinda Blokker, verwelkomt door GDN-keeperstrainers Marcel Braggaar en Sjoerd Rijper. Als eerste verassing kreeg Natascha een geheel verzorgde keepersoutfit met handschoenen welke beschikbaar waren gesteld door GDN en de kledingsponsor van GDN, Acerbis. Na het omkleden werd het veld betreed en kon de clinic gaan beginnen. Het voornemen van de keeperstrainers was om Natascha de basisprincipes van het keepen onder de knie te laten krijgen zodat zij straks met een goed fundament haar eerste stappen als keepster kan gaan maken. Na een goede warming-up met coördinatie oefeningen werden het gooien en schieten geoefend. De echte uitdaging daarna kwam met het goed leren vallen. Stapsgewijs werd hier aan gewerkt en binnen een half uur had Natascha het vallen onder de knie. Als een getalenteerde keepster waren alle lage ballen voor haar een zekerheid waar menig keeper meer moeite mee heeft. Om dit pittige deel van de clinic af te sluiten werd Natascha uitgedaagd om ook echt te gaan duiken op hogere ballen. En of ze het al jaren deed vloog ze, aan zowel haar linker- als rechterkant door de lucht om de meest fantastische reddingen te maken. De conclusie mag getrokken worden dat deze jongedame getalenteerd is om een goede keepster te worden mits ze de goede begeleiding gaat krijgen. En wellicht dat haar droom om keepster van het Poolse of Nederlandse vrouwenelftal te worden ooit werkelijkheid wordt.

Dream4Kids

Stichting Dream4Kids organiseert sinds 2003 droomdagen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Zij kunnen te maken hebben met rouwverwerking vanwege verlies van een ouder, broertje of zusje. Anderen zijn de dupe van een vechtscheiding of slachtoffer van mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Gebeurtenissen die een onbekommerde jeugd in de weg staan. Deze kinderen lopen vaak vast en verliezen het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waarin zij verkeren door een droomdag voor hen te organiseren met als doel hen moed en energie te geven om weer in dromen te geloven. Vind hier meer informatie over Dream4kids.

*In verband met de privacygevoeligheid is de schuilnaam van betrokkene gebruikt.  

 

Blijf op de hoogte. Volg ons op social media
error
  • Belinda Blokker 18 juni 2018 at 08:22

    Het was een dag om niet meer te vergeten. Natascha heeft genoten van de eerste minuut toen ze werd opgehaald op school en in de limousine mocht stappen, tot het discofeest met de hele klas als afsluiting. En alles er tussen was ook helemaal het einde: nieuwe outfit van Coolcat, lekker eten bij Padrino’s, YouTube video maken met Job Grafhorst alias Dutchtuber, turnclinic bij FlikFlak, voetbalclinic door GDN (& de kledingsponsor van GDN, Acerbis) en heel veel cadeautjes!
    Voor mij als droomvervulster een heerlijke dag, met een lach en een traantje en het besef dat ik een gezin vele fijne momenten en herinneringen heb bezorgd.
    Mijn dank gaat uit naar iedereen die heeft meegewerkt om deze dag voor Natascha en haar gezin ONVERGETELIJK te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

googlefaebf658bdf2e112.html
error

Vond je dit leuk om te lezen? Blijf op de hoogte van al ons nieuws via social media.